Plechtigheid voor John Thomas Huckle - Ieper - 08/10/2023
Op zondagmorgen 8 oktober 2023 om 11.00 uur vond een speciale “Returning of the Spirits” ceremonie plaats op Aeroplane Cemetery langs de Zonnebeekseweg in Ieper.

Deze plechtigheid werd gehouden ter ere van 6856 Private John Thomas Huckle, een Australische soldaat met Aboriginal roots. Hij sneuvelde  tijdens de Derde Slag om Ieper op woensdag 3 oktober 1917. Tijdens een kleine plechtigheid in 2021 had René Degryse, initiatiefnemer voor de plechtigheid in Ieper, een beetje aarde van aan zijn grafsteen verzameld. Dit werd langs een officiële en wetenschappelijk verantwoorde weg via Dr. Prof. Patrick De Deckker opgestuurd naar Australië. De koker met de Ieperse aarde werd op de Belgische ambassade plechtig overhandigd aan de familie van John Thomas Huckle, in aanwezigheid van Ambassadeur Marc Mullie, zijn echtgenote Marjolijn van de Geer en Dr. Prof. Patrick De Deckker.

Op zondag 8 oktober 2023 werd een beetje aarde van zijn geboorteplaats Euabalong NSW Australië uitgestrooid aan zijn grafsteen. De plechtigheid werd bijgewoond worden door enkele vrienden en kennissen, waaronder Dr. Professor Patrick De Deckker.

Het werd een mooie, intieme en ingetogen plechtigheid met wat stille muziek, enkele korte toespraken, het blazen van de Last Post ... Maar  daarmee werd de cirkel rondgemaakt want zo is de geest van John Thomas Huckle voortaan dan toch een beetje verbonden met zijn thuisland !René Degryse

Pagina aangemaakt door Foto's/Pictures: Eric Compernolle.