Twee nieuwe Feniksfietsroutes leiden je langs de wederopgebouwde Diksmuidse dorpen
25 mei 2020 - Diksmuide - Bron: Stad Diksmuide
Het stadsbestuur van Diksmuide lanceert twee nieuwe Feniksfietsroutes. Ze voeren je langs de 14 pittoreske dorpen rond het centrum van Diksmuide. Je merkt duidelijk hoe de woonkernen van Oostkerke en Kaaskerke op een andere plek werden heropgebouwd. De infoborden bij de dorpsonthaalpunten geven je de geschiedenis per dorp weer en tonen de wederopbouwtijd in het bijzonder. 

2020 moest het jaar zijn van Feniks, de herdenking van de wederopbouw na de Eerste Wereldoorlog. Het coronavirus zag dat anders. De Stad stelde het grootse spektakel op de Grote Markt van 20 mei uit naar 12 mei 2021. Toch wordt niet alles geannuleerd. Nu de Diksmuidelingen massaal op hun stalen ros springen om de stad te herontdekken, lancert de Stad twee nieuwe fietsroutes: Feniks Oost (37 km) en Feniks West (39 km). Je ontdekt hoe de dorpen zich na de oorlog terug rechtten. De fietsroutes werden uitgestippeld op het fietsnetwerk Westhoek. Buiten bewegen moet en mag, de stad Diksmuide geeft haar inwoners en bezoekers graag een meerwaarde met het Feniksverhaal.


 
Download de route of haal je kaart af bij de dienst toerisme

Download de fietsroutes via www.bezoekdiksmuide.be/feniks2020, of spring even binnen bij de dienst toerisme voor een kaart. Zij geven je graag wat toelichting.