Museum Pond Farm
Praktische info
Situering
Roeselarestraat 7 8920 Langemark-Poelkapelle (Sint-Juliaan)
Sint-Juliaan, Langemark-Poelkapelle
Algemene info

De Grote Oorlog liet in de frontstreek van de Westhoek overal oorlogsmateriaal achter. De oorlogsvondsten bij 'Pondfarm' worden netjes verzameld in een uniek museum 'De Pondfarm'.
Het museum bevindt zich in één van de eerste huisjes die na de oorlog werden gebouwd. In dat huisje woonde aanvankelijk de landbouwer die rond 1927 verhuisde naar de nieuwgebouwde hoeve. Daarna woonden er hoevewerknemers. 
Door iedere zondag te gaan zoeken op de velden naar oorlogsbuit, verdienden deze mensen soms meer dan een maand loon! Het huisje is klein en oud. Het heeft een houten plafond, oude deuren en muren, en oude houten trap. 
Hierdoor vatte Stijn Butaye toen het idee op om ook antieke spullen die zich op de zolder bevonden, terug te plaatsen vb. de oude Leuvense kachel, stoeltjes, paardengarelen, oude strijkijzers, wafelijzers,...
In een periode van 10jaar had hij zo een museum vol oorlogsrelieken die allemaal in de omgeving van de boerderij werd gevonden: van bajonetten, helmen, geweren, persoonlijke spullen van de soldaten,... tot stukken van een tank.

Contact:


Toegang enkel op afspraak:
  • Tijdens de week vanaf 17h30
  • Tijdens het weekend bij keuze.

Ingangsprijs: Vrije donatie