Herdenking van de Slag om de Kemmelberg - Kemmel - 28/04/2017
Naar jaarlijkse gewoonte werd de Slag bij de Kemmelberg (nu 99 jaar geleden) herdacht. Niet minder dan 55 vaandeldragers waren aanwezig! Opvallend en tevens zeer geapprecieerd door de aanwezigen was de aanwezigheid van Franse en Belgische schoolkinderen. Ze zouden niet alleen een bloemetje neerleggen maar ook hun volkslied zingen.

1

2

3

4

Mr. Patrick Boone leidde de plechtigheid in goede banen.

5

Mr. Marc Lewyllie, burgemeester van de gemeente Heuvelland, was verantwoordelijk voor de welkomsttoespraak.

6

Ere Luitenant-Kolonel Claude Michel, Nationaal Afgevaardigde van de Souvenir Français voor België lichtte kort de Slag bij de Kemmelberg toe.

8

9

7

De bloemenhulde:
In naam van de Franse ambassade, Adjudant Christophe Duhamel, adjunct defensie-attacheé voor België en Luxemburg.

10

11

In naam van de gemeente Heuvelland Mr. burgemeester Marc Lewyllie.

12

In naam van de stad Waregem, Mevr. Maria Polfliet, schepen.

13

In naam van de gemeente Sint-Jans-Capel, de burgemeester Mr. Cesar Storet. Hij werd vergezeld van 2 schoolkinderen uit Sint-Jans-Capel.

14

In naam van de gemeente Bezonvaux, Mr. burgemeester Maurice Michelet en in naam van de gemeente Maucourt-sur-Orne, Mr burgemeester Alain Lietz.

15

In naam van het Militair Provinciecommando West-Vlaanderen, Luitenant-Kolonel Christophe Onraet, provinciecommandant en Adjudant-Majoor Mario Matton.

16

In naam van Souvenir français, mevrouw Nadine Lamote, voorzitter van het comité West-Vlaanderen en ere Luitenant-Kolonel Claude Michel, algemeen afgevaardigde van de Souvenir Français in België.

17

De lagere schoolkinderen van Saint-Jans-Capel en van Dranouter legden eveneens bloemen neer.

20

Aux Morts.

18

19

21

De kinderen van Sint-Jans-Capel zongen de Marseillaise.

22

De Brabaçonne werd gezongen door de schoolkinderen van Dranouter.

23

24

Hiermee kwam de plechtigheid tot een einde. De Franse vlaggendragers brachten nog een laatste groet en de kinderen gingen nog even op de foto met Adjudant Christophe Duhamel en Luiteant-Kolonel Christophe Onraet.

26

27

28

Tijdens de receptie die na de plechtigheid werd aangeboden kreeg Luchtmachtkolonel op rust Paul Paul Bruynooghe de bronze medaille van Souvenir Français opgespeld.

29
 
Pagina aangemaakt door IDG, Dominique Bascour en Filip Vanloo.