Subsidies voor noodwoning vakantiewoning Cottage De Vinck - Zillebeke - 17/11/2017
De Provincie West-Vlaanderen reserveerde een half miljoen euro ter ondersteuning van de private logiessector. Er werden 41 dossiers ingediend. De beste, meest creatieve projecten ontvangen nu financiële steun. 32 projecten ontvangen een subsidie ‘logies van de toekomst’

Noodwoning Vakantiewoning Cottage De Vinck

Eén daarvan is de unieke noodwoning gelegen in de Bellewaerdestraat te Ieper uit 1919, waar gasten zullen worden ondergedompeld in ‘de tijd van toen’. Na afloop van WOI werden vele betonnen noodwoningen geconstrueerd om een tijdelijk onderkomen te bieden aan de bevolking wiens huizen vernietigd waren door de oorlog. Dit exemplaar is de enigste overblijver in originele vorm en werd bewoond door Baron Gaston de Vinck.

“In de woning kunnen gasten enkele dagen proberen te leven zoals het in 1919 was: zonder elektriciteit, stromend water, tv, etc. In het bijgebouw zal een comfortabel gedeelte gebouwd worden, met een badkamer, keuken, wifi, en alle moderne comfort. De verbinding tussen de 2 gebouwtjes is afgescheiden door een ‘nooddeur’, die verzegeld is. Kan de familie het leven in 1919 niet meer aan, dan kunnen ze de deur openen, en terug naar anno 2017 gaan,” aldus Niek Benoot.

DSC_0011

DSC_0013

DSC_0014

DSC_0015
  Pagina aangemaakt door Filip Van Loo.