Talbot House bedankte zijn vrijwilligers - Poperinge - 04/03/2022
Als sinds Talbot House zijn deuren opende, stond een leger aan vrijwilligers paraat om het Huis in goede banen te leiden. Traditioneel zijn de meest in het oog springende daarvan de Britse ‘Wardens’ of huisbewaarders geweest. Tal van hen haalden al de journaals of voorpagina’s de voorbije decennia met hun soms decennia lange inzet of de vele projecten die ze mee trekken. Toen de coronagolven het onmogelijk maakten voor de Britse vrijwilligers om de plas over te steken, ging Talbot House op zoek naar nieuwe krachten dichter bij Huis. Er werd zelfs een heuse campagne opgezet: https://youtu.be/u6WGxIEhC9k
 
Talbot House kan nu eenmaal niet draaiende blijven zonder de vele hulp van vrijwilligers. Ze helpen bij het serveren van thee en koffie aan de bezoekers, bakken cakes, ontvangen de gasten in het hotel maar rijden evengoed het gras af, schilderen de ramen of helpen bij het archiveren. Ook de bestuursploeg van de VZW Talbot House bestaat uit vrijwilligers met samen ruim honderd jaar dienst.
 
En met succes, want Talbot House mocht maar liefst 70 nieuwe vrijwilligers verwelkomen de voorbije twee jaar! Zij werden op vrijdag 4 maart om 20u in de bloemetjes gezet tijdens een bedankingsavond. Na de verwelkoming, wat speeches en info volgde een gezellige avond.

Enkele foto's van de geslaagde avond:

  Pagina aangemaakt door Talbot House.