Familie Verbouw-Naeyaert, Esen
Willy Dendooven uit Oostende bezorgde ons onderstaande gegevens.

Trouwfoto van August Verbouw en Julienne Naeyaert, de grootmoeder van Willy Dendooven.Hieronder een foto van de grafsteen op het kerkhof van Esen (deelgemeente van Diksmuide) van de eerste man Julienne Naeyaert en van haar broers. Volgens het verhaal van de moeder (80 jaar anno 2005) van de heer Dendooven moest zijn familie van hun hoeve in Esen van de Duitsers. De familie had de bedoeling naar St.-Pieters bij Brugge te trekken naar de ouderlijke hoeve van de familie Verbouw. De mannen hadden zich verstopt in de wagen onder stro of hooi en werden door de Duitsers ontdekt en ter plaatse neergeschoten. De knecht werd eveneens gefusilieerd. Zijn naam staat niet vermeld op de grafsteen. Een jongere knecht van 14 of 16 jaar mocht blijven leven en zou achteraf de plaats hebben aangeduid waar ze begraven werden.

Het gaat dus om de namen August Verbouw, Conrad Naeyaert en Victor Naeyaert. De knecht noemde Vanysacker Henri.Klik op de foto voor een grotere foto.

Hieronder ook de twee doodsprentjes die bij de herbegrafenis op 25 sept. 1928 uitgedeeld werden. De grootmoeder van Willy Dendooven had toen 3 kinderen en is later hertrouwd met zijn grootvader.