Persvoorstelling cahier 4: 1914-1918 in Wervik en Geluwe - Wervik - 11/12/2019
Het laatste cahier “1914-1918 in Wervik en Geluwe” dateerde reeds van 2012. De Stad Wervik en de lokale wekrgroep WO 1 hadden zich toen tot doel gesteld om enkele belangrijke thema’s over de Eerste Wereldoorlog te duiden, ter ondersteuning van de initiatieven die ontwikkeld zouden worden voor de herdenkingsperiode 1914-1918. Ondertussen zijn we 2019. We werden de voorbije jaren overspoeld met initiatieven, weetjes en verhalen over de Eerste Wereldoorlog, ook in Geluwe en Wervik. De lokale werkgroep WO I oordeelde in 2018 dat het jammer zou zijn dat we de gegevens van de voorbije jaren niet zouden bundelen in een laatste cahier. Zo gezegd, zo gedaan. Meerdere auteurs toonden zich opnieuw bereid om enkele boeiende verhalen neer te pennen voor het nieuwe cahier. Het recept is hetzelfde als bij de drie vorige cahiers: vlotte teksten, veel foto’s en kaartmateriaal uit verschillende openbare en private archieven.
 
Tijdens een persconferentie op woensdag 11 december 2019 lichtten de verschillende auteurs hun artikel toe in het Erfgoedcentrum in de Koestraat te Wervik.

Van links naar rechts zien we op de foto: Rik Braem, Rudy Vandamme, Steven Masil, Roger V. Verbeke, Dirk Decuypere en Katrijn Decuypere. Auteur Manuel Robaeys was afwezig.De nieuwste cahier kost 15 euro (+ portkosten) en is te verkrijgen aan de balie vrije tijd in het stadhuis van Wervik, in de bibliotheek van Wervik of Geluwe of in het Tabaksmuseum in de Koestraat. Meer info: Dienst Cultuur, tel. 056-95 24 60 of cultuur@wervik.be.

  Pagina aangemaakt door WO1.be - Greatwar.be.