Ceremonie aan het Amerikaans Monument - Kemmel - 27/05/2022
Op vrijdag 27 mei 2022 vond een korte plechtigheid plaats aan het Amerikaans monument in Kemmel. Deze ceremonie herdacht de Amerikaanse soldaten van de 27ste en de 30ste divisies die stierven tijdens de bevrijding van het gebied rond Kemmel tijdens de Eerste Wereldoorlog. Meer bepaald in de periode van 16 augustus tot 4 september 1918. 

The emblemen van de 27e en 30e divisie op de achterkant van het monument.

Er staat ook een infobord. Klik op de link voor een grotere weergave.Een krans van de Noordfranse gemeente Sint-Jans-CappelToelichting bij de rol van het Amerikaanse leger in de regio tijdens de Eerste Wereldoorlog.Neerleggen van kransen door de Amerikaanse Ambassade,

de gemeente Heuvelland,

de gemeente Sint-Jans-Cappel,

de American Legion

en het publiek.Taps of de Amerikaanse versie van de Last Post.Het gedicht 'In Flanders Fields' werd voorgedragen, gevolgd door een minuut stilte.

En tot slot de volksliederen van België en de Verenigde Staten.De plechtigheid werd georganiseerd door de missie van de "American Overseas Memorial Day Association". Sinds 1923 staat deze in voor het bestendigen van de herinering aan de leden van de Amerikaanse strijdkrachten, gestorven in de verdediging van de vrijheid en in België begraven. AOMDA organiseert en leidt Memorial Day Ceremonies op de Amerikaanse begraafplaatsen in België. Zij herdenken en bewaren de rustplaatsen van de Amerikaanse militairen begraven in geïsoleerde graven buiten deze begraafplaatsen. Zij streven naar jeugdbetrokkenheid en het promoten van projecten en activiteiten om de herinnering te behouden.

Voor meer info: https://aomda.org
  Pagina aangemaakt door WO1.be / Greatwar.be.