Steeds meer Ieren de weg naar Heuvelland laten vinden
29 May 2024 - Heuvelland - Bron: Gemeente Heuvelland
De Ierse markt
 
Na de covid-periode telde men ook in Heuvelland een pak minder Britse toeristen. Ook de Brexit deed weinig goeds aan de bezoekersaantallen. Om die cijfers te helpen counteren, zet de Dienst Toerisme nu in op een promocampagne in Ierland. Via het Iers college investereert men 24.000 euro in een campagne die de Ieren ‘op maat’ aanspreekt. De middelen komen van het Brexitfonds.

Zoveel troeven
 
De campagne mikt vooral op Ierse liefhebbers van fietsen, wandelen en geschiedenis. Heuvelland heeft een unieke combinatie van buitenactiviteiten en rijke historische locaties. Daarbij willen ze zoveel mogelijk Ierse toeristen kennis laten maken met de troeven van Heuvelland. 

De schilderachtige landschappen en de goed bewaard gebleven natuurlijke omgeving van Heuvelland zijn ideaal om te fietsen en wandelen. De historische bezienswaardigheden, waaronder WOI-locaties en gedenktekens, spreken dan weer de geschiedenisliefhebbers aan. Daarnaast benadrukt Heuvelland ook de nabijheid van Heuvelland tot andere toeristische trekpleisters in België. Heuvelland als ideale uitvalsbasis dus!

Digitale campagne
 
De fysieke afstand tussen Ierland en Heuvelland wordt digitaal gemakkelijk overbrugd. Er is één centrale campagnehub: www.ontheridge.be. Een eenvoudige en overzichtelijke website die de verschillende elementen van de campagne samenbrengt. Je vindt er zowel links en bronnen voor een verdere verkenning van de restaurants, accommodatiemogelijkheden en historische inzichten van Heuvelland.

Ook de  sociale media wordt uiteraard niet vergeten. Zowel op Facebook als op Instagram wordt het Ierse publiek aangesproken op hun interesse in fietsen, wandelen en/of geschiedenis.

Join us and experience the magic of the countryside!