Belevingswandeling: De Weg Terug - Zonnebeke - 23/05/2024
Het Passchendaele Museum organiseert samen met de University of Kent, Central Saint Martins, University of the Arts London en Gateways Partnership de belevingswandeling 'De Weg Terug – The Way Back', binnen het WOI-themajaar LANDSCAPES | Feel Flanders Fields van Westtoer en Toerisme Vlaanderen.

Toen de oorlog in november 1918 eindigde bleef vernieling achter. In de jaren ‘20 bezochten duizenden de Westhoek, op zoek naar het graf van hun geliefde of het slagveld waar ze vochten en stierven. Dit minder gekende stukje geschiedenis wordt gebracht tijdens een belevingswandeling en multimedia live spektakel. De dugout, loopgraven en het kasteel van Zonnebeke vormen het decor voor een unieke ervaring. Een combinatie van projecties, videomapping, muziek en gesproken woord brengen het Zonnebeke van anno 1920 terug tot leven tijdens een live voorstelling.

De 'De Weg Terug - The Way Back' belevingswandeling gaat door van vrijdag 24 mei tot en met zondag 26 mei 2024, telkens vanaf 18 uur volgens timeslots. De wandeling duurt ongeveer 40 minuten. Gratis toegang voor kinderen tot en met 6 jaar. Toegang voor kinderen vanaf 7 jaar en volwassenen bedraagt € 13,00. Tickets zijn enkel online te koop via passchendaele.be.

Het 'De Weg Terug - The Way Back' multimedia live spektakel is gratis toegankelijk en gaat door op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei om 21.45 uur op het binnenplein van het kasteeldomein. Reserveren is niet nodig.

'De Weg Terug - The Way Back' is toegankelijk voor alle leeftijden en wordt voorgesteld in het Nederlands en het Engels.

De belevingswandeling maakt deel uit van het officiële Voorzitterschapsprogramma binnen de categorie cultuur naar aanleiding van het Belgische Voorzitterschap van de Raad van de EU. Het project wordt tevens gesteund door de "Arts and Humanities Research Council".

Enkele foto's van de persvoorstelling op donderdag 23 mei 2024.




























































  Pagina aangemaakt door IDG.