Een nieuwe grafsteen voor Captain Clifford Nichols - Zillebeke - 03/07/2024
Op donderdag 3 juli 2024 vond op de Britse begraafplaats Bedford House Cemetery in Zillebeke een dienst plaats warbij Captain Clifford Nichols een nieuwe grafsteen kreeg met zijn naam er op.

Captain Nichols sneuvelde tijdens de Slag om Passendale op 31 juli 1917. Op het moment van zijn dood stond hij te boek als lid van de Royal Welsh Fusiliers die bij 164 Machine Gun Company waren ingedeeld. Hij kreeg dus een grafsteen zonder zijn naam er op. Recent onderzoek wees nu uit dat het wel degelijk om het graf van Captain Nichols ging. 

Clifford Nichols werd in 1890 geboren in Harborne, Birmingham, als een van de vier kinderen van Joseph Nichols en zijn vrouw Emily. Hij genoot zijn opleiding aan de Dudley Grammar School en de King's Cathedral School in Worcester vooraleer hij in 1912 zijn diploma Chartered Accountant behaalde.   

Hij nam dienst in het leger in november 1914 en werd in december benoemd tot tweede luitenant. Hij werd in 1917 overgeplaatst naar de 164e Machinegeweer Compagnie en diende vanaf januari van dat jaar in Frankrijk en Vlaanderen.  

De dienst werd geleid door Reverend Robert Mutter.Familie van Captain NicholsDe Last Post, gevolgd door een minuut stilte en de Reveille.Neerleggen van kransen.De vlag op het graf werd overhandigd aan de familie.


  Pagina aangemaakt door WO1.be / Greatwar.be - Foto's/Pictures Eric Compernolle.