634ste Victoria Cross voor een onbekende Amerikaanse Soldaat
Artikel overgenomen uit 'Westland Gidsenkroniek', jaargang 2010, nr. 2, Tijdschrift van de West-Vlaamse Gidsenkring Ieper-Poperinge-Westland

Auteur: Frans Descamps

Als erkenning voor de verdiensten van het Amerikaanse leger tijdens de Eerste Wereldoorlog werd het 634ste Victoria Cross door de Britten aan de Amerikaanse Onbekende Soldaat toegekend. Deze toekenning vonden we in de uitgave ‘The Collector and Researchers Guide to the Great War - Volume I’. (1)

Op de website van ‘Arlington National Cemetery’ vonden we deze authentieke beelden van de postume huldiging en het begraven van de stoffelijke resten van de ‘America’s Unknown Hero’ in Arlington Cemetery.

Op 9 november 1921 werd het lichaam van een Amerikaanse onbekende Soldaat naar zijn vaderland teruggebracht door het Franse schip de Olympia. Op de foto: de rouwstoet die zich naar Arlington National Cemetery begeeft.In de rotonde van het Capitol wordt de Onbekende Soldaat door president Hardig postuum gedecoreerd. Foto onder: laatste rustplaats in de graftombe, in de nabijheid van overleden Amerikaanse presidenten.

(1) WILLIAMSON, Howard, Medals and Medal Research - Appendix 6: The roll of the Victoria Cross 1914-1918  n° 634: The Unknown American Warrior, page 629, Harwich, Essex, 2003 .


Gepubliceerd 30/12/2012.