Een nieuwe grafsteen voor Edward Cottrell en Frank Birkin - Ieper - 22/03/2022
Op dinsdag 22 maart 2022 werd een korte dienst gehouden op Ypres Reservori Cemetery in Ieper. En dit voor LSjt Edward Leonard Cottrell van het 1/4th Leicestershire Regiment en Sjt Joseph Frank Brookes Birkin van het 1/5th Leicestershire Regiment.

De soldaten hebben nu een grafsteen met hun naam.

Joseph (gekend onder de naam Frank) werd in 1893 geboren in Loughborough, Leicestershire, als zoon van Joseph Birkin en Sarah Ann Calvert Brookes. Hij had zes broers en zussen: Florence M. (1892), Wilfred F. (1897), Albert (1901), Sarah (1903), George R. (1905) en Phyllis J (1907). De familie verhuisde naar Quorn wanneer Frank 7 jaar oud was.

Na het verlaten van de Rawlins Grammar School, ging hij werken aan een vormmachine bij Hinds Electrical Engineers in Loughborough. Hij hielp ook in de winkel van de familie en de slijterij.In maart 1911 besloot Frank om dienst te nemen in het leger en dit bij het 5th Battalion, Leicestershire Regiment, hetgeen het Loughborough Battalion was. Hij promoveerde tot korporaal in juni 1914 en werd sergeant in juni 1915.

Frank verloor het leven op 25 september 1915 tijdens de eerste dag van de Britse aanval op Hooge. Deze aanval had tot doel de Duitsers af te leiden van de hoofdaanval in Loos in Frankrijk.Lance Serjeant Edward Leonard Cottrell werd geboren in 1888 als zoon van William en Sarah Cottrell in Lilleshal, Shropshire. Hij had zes broers en zussen: Agnes (1876), Florence (1880), William (1886), Frank (1890) en Gladys (1894). Voor de oorlog woonde de familie in Newport en Edward werkte er als tekenaar.

Hij maakte deel uit van de Nationale Reserve en bij het uitbreken van de oorlog nam hij dienst in Leicester. Hij diende in het 1/4th Battalion, Leicestershire Regiment. Een artikel in de krant bij zijn overlijden meldde: "Hij was erg populair in het Muxton district waar hij veel vrienden had die rouwden om zijn verlies."

De brief waarin zijn dood gemeld werd aan zijn ouders vermeldde dat "hij gerespecteerd en geliefd was door iedereen in zijn eenheid. Hij stierf tijdens zijn dienst, als een soldaat en een man". Reverend Thomas Wilde CF leidde de dienst.De Last Post

Het neerleggen van de kransen.Het overhandigen van de vlag aan de familie van Frank Birkin.De aanwezige familie van Frank Birkin.


  Pagina aangemaakt door WO1.be / Greatwar.be.