Jaarlijkse herdenking - Klerken - 14/05/2022
Op zaterdag 14 mei 2022 vond de jaarlijkse oorlogsherdenking plaats in Klerken en dit voor de slachtoffers van de Eerste en Tweede Wereldoorlog en de verschillende vredesmissies. De organisatie was in handen van de Vriendenkring Vredesmolen Klerken en de Oudstrijders- en Soldatenbond Klerken. De eerste plechtigheid vond plaats aan de gedenkplaat voor het 2/22ste en 3de linieregiment en het 1ste en 13de artillerieregiment. Deze gedenkplaats is bevestigd aan de muur van de Vredesmolen die op de hoogte net buiten de dorpskern gelegen is. Een overzicht van de vele kransen die gelegd gingen worden tijdens de plechtigheid.Heel wat vlaggendragers waren ook dit jaar op de afspraak.Zicht van boven. Sinds enkele jaren is dit de molen een van de uitkijktorens die door Westtoer gerealiseerd werden en worden.

Groepsfoto

Ook burgemeester Joris Hindryckx van Houthulst was erbij.

Eric Beghein, voorzitter van de Vriendenkring Vredesmolen Klerken, was de ceremonemeester tijdens de plechtigheid.Aansteken van de vlam.Neerleggen van de kransen door de militaire en burgerlijke overheden en de vaderlandslievende verenigingen.De Last PostEn dan vertrok iedereen in stoet richting dorpskern van Klerken.

Eerst ging het naar de gedenksteen voor Willy Coppens, een piloot uiit de Eerste Wereldoorlog.. Zijn  gedenksteen staat trouwens op het plein dat naar hem werd vernoemd, namelijk het Willy Coppensplein.


Ook hier werden bloemen neergelegd.

En dan trok de stoet zich opnieuw op gang.

De volgende bloemenhulde vond plaats aan het standbeeld voor de militaire slachtoffers (W.O. I - W.O. II) en de burgerlijke slachtoffers (W.O. I) van Klerken, dat zich aan de kerk bevindt.

Dank aan iedereen die zorgde voor de muzikale omlijsting van de herdenking.
Tot slot trok iedereen naar het Heuvelhuis tegenover de kerk voor de afsluitende receptie waar Eric Beghein iedereen dankte voor zijn/haar aanwezigheid en deelname aan de herdenking.

Ook een woordje van dank namens de burgemeester.

  Pagina aangemaakt door IDG.