Ten oorlog. Een reis langs het front van WO 1
Arnout Hauben & Johanna Spaey
Ten oorlog. Een reis langs het front van WO 1
Arnout Hauben & Johanna Spaey

Naast de televisiereeks komt er ook een boek. Ten oorlog. Een reis langs het front van WO1 verschijnt op vrijdag 12 april 2013 bij uitgeverij De Bezige Bij Antwerpen.

Wat weten we over de mensen die de Eerste Wereldoorlog hebben meegemaakt? Kunnen we ons nog voorstellen hoe het leven er in en achter de frontlinie echt aan toeging?

Arnout Hauben trok samen met Jonas Van Thielen en Mikhael Cops langs het Europese front, van de Noordzee naar Gallipoli. Zijn tocht voert hem door België, Frankrijk, Italië, Slovenië, Albanië, Macedonië, Griekenland en Turkije. Onderweg zocht hij naar de levende herinneringen aan de Eerste Wereldoorlog.

OVER DE AUTEURS

Arnout Hauben (1976) werkte als reporter voor het televisieprogramma Man bijt hond. Hij was de maker van de documentaire Geel. Hij werkte als reporter mee aan de documentairereeks Meneer doktoor en maakte de achtdelige reeks Weg naar Compostela. Samen met Mikhael Cops en Elke Neuville richtte hij het productiehuis De Chinezen op.

Voor het boek Ten oorlog werkte Arnout Hauben samen met schrijfster Johanna Spaey. Zij is de auteur van de bekroonde roman De dood van een soldaat (2005), die zich afspeelt aan het einde van de Eerste Wereldoorlog.

Technische gegevens:
  • ISBN 978 90 8542 455 0
  • 272 pagina's
  • 24,95 euro
  • Uitgever: Uitgeverij De Bezige Bij Antwerpen

Gepubliceerd op 30/03/2013.