Provincie organiseert 'En Cours De Route' op zondag 4 september 2016
23 August 2016 - Ieper - Bron: Provincie West-Vlaanderen
Op zondag 4 september 2016 organiseert de Provincie West-Vlaanderen in het kader van GoneWest*, ‘En Cours De Route’, een poëtisch schouwspel met een reus. Op dit openingsevenement van de GoneWest-editie 2016, trekt een reuzengrote pop, als verbeelding van de vluchtende mens, over een afstand van 18 km via de Menin Road/Ypernstrasse, van Ieper over Zonnebeke en Wervik tot Menen, begeleid door muziek, video en tekst.

Het publiek kan op die dag het verhaal van 100 jaar geleden in het spoor van de reus volgen met de bus, de fiets of te voet.

De reus houdt vier haltes (Ieper, Zonnebeke, Wervik en Menen) langs de N8, waar telkens een voorstelling van 30 tot 45 minuten in samenwerking met lokale verenigingen zal plaats vinden. Op iedere halte zorgt Majestik voor aangepaste inkleding en catering.
  • 10u00: Ieper, Menenpoort // ontbijt
  • 13u00: Zonnebeke, Kasteeldomein Geluveld // picknick
  • 16u15: Wervik, Sint-Denijsplaats // koffie en taart
  • 18u00: Menen, Voormarkt stadhuis // varken aan het spit
GoneWest wil met ‘En Cours De Route’ opnieuw, net als bij het ‘Lichtfront’, ‘Woordfront’ en de ‘30.000ste Last Post’, de ziel van West-Vlaanderen en haar bezoekers raken. De Menin Road/Ypernstrasse was tijdens WOI niet alleen decor en slagveld, maar ook een uitweg voor duizenden vluchtelingen op zoek naar betere oorden.

‘En Cours De Route’ is een concept van de jonge Kortrijkse makers van Bolwerk in samenwerking met Pol Isaac (muziek), kOen moerman (video), Mattijs Deraedt (dichter en tekstschrijver, Bill Awards 2016) en acteur Jonas Vermeulen (In Vlaamse Velden, Den elfde van den elfde, The Great Downhill Journey Of Little Tommy enz.).
 

*GoneWest is het culturele programma voor de herdenking van de Groote Oorlog (2014-2018) van de Provincie West-Vlaanderen.