Last Post Association organiseert 14e concert op Wapenstilstand
31 oktober 2017 - Ieper - Bron: Last Post Association
Op zaterdag 11 november 2017 organiseert de Last Post Association de 14e editie van het concert ‘The Great War Remembered’ in het unieke kader van de Ieperse Sint-Maartenskathedraal. Het thema van het concert 2017 is ‘Brothers in Arms - Wapenbroeders’. 

Jaarlijks organiseert de Last Post Association op 11 november het `The Great War Remembered-concert' in de Ieperse Sint Maartenkathedraal. Dit concert draagt bij tot herdenking door de tijd 100 jaar terug te draaien en het publiek in de atmosfeer van de Grote Oorlog onder te dompelen. Instrumentale en vocale muziek van de bovenste plank, in combinatie met originele WO1-beelden, maken dit concert uitzonderlijk. De 1.800 bezoekers ervaren letterlijk een muzikale evocatie van de Eerste Wereldoorlog, in het unieke decor van de Ieperse kathedraal. Aan de editie 2017 werken de Koninklijke Harmonie Ypriana, het koor Chorus, de Ypres Surrey Pipes & Drums, tenor Sean Ruane en sopraan Lies Verholle mee. Ook de Britse Devon & Somerset Fire & Rescue Service Corps of Drums nemen deel aan het concert. Zij zijn dit jaar voor het 33e jaar op rij (sinds 1984 !) aanwezig op de herdenking van de Wapenstilstand in Ieper. De Canadese drummers, zangers en dansers van Warrior Eagle hebben ook hun medewerking aan het concert toegezegd en maken hiermee het programma van de editie 2017 meteen compleet. 

Omwille van de grote belangstelling en vraag naar tickets uit binnen- en buitenland, zijn er op 11 november 2017 opnieuw twee voorstellingen van het concert, nl. om 16.30 uur en 19.30 uur. De voorstelling om 16.30 uur is reeds uitverkocht. Voor het concert om 19.30 uur zijn nog tickets beschikbaar.
 
Voor meer info en tickets: www.lastpost.be
 
Een filmpje kun je bekijken op https://www.youtube.com/watch?v=PfYtYOd4m7w
 

Over de Last Post Association

De Last Post Association is een onafhankelijke, non-profit organisatie, bestuurd door vrijwilligers. Deze vereniging organiseerde de eerste Last Postplechtigheid in 1928, en is nog steeds verantwoordelijk voor de dagelijkse uitvoering van dit unieke eerbetoon onder de Menenpoort in Ieper. Voor meer informatie: www.lastpost.be.