Nieuw bestuur voor Oud-strijders 40-45 / 11 November Comité Zillebeke
23 december 2017 - Zillebeke
Op vrijdag 22 december 2017 werd onderstaand bestuur samengesteld. Alle leden zijn er vast van overtuigd dat ook na 2018 er nog heel wat werk aan de winkel is om de herinneringen te blijven koesteren. Daarnaast is het onontbeerlijk dat er aandacht is voor de slachtoffers en vluchtelingen op vandaag en morgen.

We willen dan ook verder de ingeslagen weg opgaan en reiken de hand om samenwerkingen tussen verschillende partners te stimuleren.
Het voorbije jaar mocht een voorbeeld zijn van samenwerking toen we het verhaal brachten van Richard Howard, begraven op Woods Cemetry in Zillebeke en violist Sam Sweeney die honderd jaar later de viool bespeelde die Howard was beginnen maken vooraleer hij "ten strijde" trok.

De samenwerking tussen het IFFM, Seelbachkomitee en onze organisatie bracht honderden mensen samen om dit alles mee te beleven.

Voor volgend jaar 2018, honderd jaar later, zijn we ondertussen begonnen onze plannen te concretiseren om ze ook ten uitvoer te brengen. De herdenking, die plaats zal vinden in Zillebeke, zal naast het officiële gedeelte een namiddagprogramma krijgen waarvoor eveneens gezocht zal worden naar samenwerkings-verbanden die het geheel sterk kunnen onderbouwen. Maar "ten gepaste tijde" meer daarover.

Wie interesse heeft of wil toetreden tot het bestuur mag zeker contact nemen met één van de bestuursleden.

Nieuwe samenstelling bestuur
  • Voorzitter: Ives Goudeseune, Zwarteleenstraat 81, 8902 Ieper
  • Secretariaat: Annie Compernolle, Frezenbergstraat 9, 8900 Ieper
  • Hulpsecretaris: Dirk De Poorter, Molenbosstraat 37, 8902 Ieper
  • Penningmeester: Robert Pottel, Diksmuidseweg 396, 8904, Ieper
  • Hulppenningmeester/ afgevaardigde Dorpsraad Zillebeke: Frank Pauwels,Komenseweg 93, 8902 Ieper
  • Buitenlandse Contacten/Archief: Roger Lefevre, Frezenbergstraat 9, 8900 Ieper