Christmas Truce Tournament 2019
26 November 2019 - Ieper - Bron: KVK Westhoek
Op 7 & 8 december 2019 organiseert KVK Westhoek – jeugd in samenwerking met de Premier League Academy een nieuwe editie van het Christmas Truce Tournament. De affiche oogt opnieuw top. 12 U12 jeugdteams nemen het tegen elkaar op.
 
Uit Engeland zijn Manchester City, Crystal Palace, Stoke City en Burnley geselecteerd op basis van hun resultaten in de kwalificaties. Middlesbrough en Watford werden beloond met deelname aan het prestigieus tornooi op basis van de kwaliteit van hun educatief werk.
 
Ook Club Brugge en Anderlecht zijn opnieuw van de partij. FC Köln en Hertha Berlijn vertegenwoordigen Duitsland. Olympique Marseille en Paris St. Germain houden de Franse eer hoog.

Het voetbaltornooi is uniek. De bezetting is prima maar ook het educatieve en het ethische aspect spelen een belangrijke rol. De vredesbestanden tijdens WO 1 (Kerstmis 1914) zijn het uitgangspunt. Ook het educatieve aspect komt aan bod. In 2018 stond, logisch, de slag van Passendale centraal. Dit jaar wordt “de Spaanse griep” bestudeert. De Engelse jongens maakten een werk erover. De besten (Middlesbrough en Watford) brengen het resultaat op vrijdag 6 december naar voren.
 
Voor de deelnemende teams is op vrijdag een educatieve rondrit doorheen het front voorzien. Aansluitend woont de hele groep de Last Post bij.
 
Sportief begint het tornooi op zaterdag 7 december om 9 u
De finale wordt gespeeld op zondag 8 december om 12
 
Inkom is gratis!