Ieper krijgt 120 Britse touroperators, reisorganisatoren en autocarbedrijven op bezoek
09 januari 2020 - Ieper - Bron: Stad Ieper
In januari 2017 organiseerde Toerisme Ieper samen met 5 Ieperse hotels, en gesteund door Westtoer en Toerisme Vlaanderen, de eerste editie van de “Discovery Tour Ypres & Somme”. Dat was toen een groot succes. Een tweede editie lonkt. 

Van 16 tot 19 januari 2020 worden er bijna 120 vertegenwoordigers van Britse touroperators en autobedrijven in Ieper verwacht. Zij vertegenwoordigen samen meer dan 50 verschillende bedrijven. Tijdens deze 4-daagse maken ze kennis met het toeristisch aanbod in Ieper en de frontstreek en is er ook in een dagexcursie naar de Somme (WO1-sites in Noord-Frankrijk) voorzien.
 
Op het programma staan een kennismaking met het Yper Museum en het In Flanders Fields Museum, een deelname aan de Last Post, een dagexcursie naar de Somme, een kleine toerismebeurs in de kazematten, excursies in de Ieperboog, hotelbezoeken, een galadiner, bezoek aan het Bellewaerde Aquapark en de brouwerij Sint-Bernardus + Bar Bernard in Watou.
 
De toeristische aanbieders en logiesverstrekkers van Ieper en omgeving willen tonen dat er ook nà 2018 nog volop geïnvesteerd wordt in kwaliteit, service en nieuwe producten. De grote respons bij de Britse touroperators bewijst dat ook zij verder willen met het ‘Battlefield’-product en ze net als in het verleden open staan voor een vruchtbare samenwerking met de aanbieders in ‘Flanders Fields’.
 
De trekker van de ‘Discovery Tour’ is Stefaan Vanderstraete, zaakvoerder van de ‘Menin Gate School Hotels’ met vestigingen in Ieper en in Albert in de Somme. De andere private partners zijn Ariane Hotel, Albion Hotel, Novotel en Hotel Flanders Lodge. Samen met het team van Toerisme Ieper staan zij in voor de organisatie van dit grote promotieproject. Westtoer en Toerisme Vlaanderen helpen met de financiering ervan.
 
Meer info over de promotour is ook te vinden onder http://www.discoverytour.be:81/discoverytour