Dienst Toerisme Ieper stelt nieuwe brochures voor
25 januari 2020 - Ieper - Bron: Toerisme Ieper / Foto: Stad Ieper
Een nieuw jaar, een nieuwe brochure. Een goede gewoonte van de dienst toerisme van de stad Ieper. Dit jaar ook een teken van een evolutie naar de toekomst.

Een trotse schepen Diego Desmadryl met de nieuwe brochure.De infobrochure over het toeristische aanbod in en rond Ieper bestaat al jarenlang. Ze biedt een overzicht van musea, bezienswaardigheden, fietsnetwerken, streekproducten en telkens enkele nieuwigheden. De brochure lig ter beschikking op de dienst Toerisme Ieper in verschillende talen (Nederlands, Engels, Frans en Duits) en wordt doorgestuurd naar de verschillende logiesuitbaters en toeristische ondernemers in de streek. Ook de toeristische diensten van de buurgemeenten krijgen de brochures.

De aanpak van deze brochure is nieuw

Het schrijfwerk werd voor het eerst overgelaten aan een Ieperlinge met een boon voor onze kattenstad: copywriter Kelly Deriemaeker pende haar liefde neer met oog voor de grote verscheidenheid aan bezoekers: herdenkingstoeristen, fietsers en wandelaars, gezinnen en liefhebbers van ’t lekkere leven.

Men ging ook te rade bij  “Ieperse ambassadeurs”: mensen met een groot hart voor Ieper die hun leukste plekjes willen delen met de bezoekers van onze stad. Eén van hen vertelt je waar je volgens hem de beste vegan maaltijden vindt en een andere deelt de favoriete fietstochten van zijn niet-alledaagse fietsclub.
 
Eco? Logisch!
 
De brochure is ecologisch gedrukt, de glossy print is bijvoorbeeld bewust weggelaten. De dienst toerisme wil aantonen dat ze rekening houdt met de toekomst van ons milieu.

Ook in het bezoekerscentrum van de Lakenhalle wordt dit jaar opnieuw de mogelijkheid aangeboden om de brochure digitaal te downloaden via een link of een QR-code. Dit werd voor het eerst getest in 2019 en leverde een papierbesparing van 50 kilogram papier op. Nu wordt deze test verder geoptimaliseerd met de digitale verspreiding van de brochure.

De brochure wordt door de Ieperse logiessector verspreid via hun websites. Voor het eerst wordt bijgehouden hoeveel keer deze brochure digitaal gedownload wordt. Cijfers die gebruikt zullen worden om de verspreiding naar de toekomst nog te verbeteren. Ook sociale media worden intensief ingezet voor de verspreiding ervan.

Download de brochure via http://bit.ly/ieperNL2020 

Meer info

Dienst voor Toerisme Ieper
Grote Markt 34, 8900 Ieper
www.toerisme-ieper.be
www.facebook.com/toerismeieper
www.instagram.com/visit_ieper