Lezing: De heropbouw van het landelijke Oostduinkerke
26 oktober 2021 - Oostduinkerke - Bron: Tussen Ijzer & Schreve
Op zondag 14 november 2021 om 10.30u organiseert Tussen IJzer & Schreve in het Erfgoedhuis Bachten de Kupe in Oostduinkerke-Dorp een lezing over de wederopbouw van Oostduinkerke na de Eerste Wereldoorlog.

Spreker van dienst is Pieter Geeraert (25), een historicus en politicoloog die gespecialiseerd is in de wederopbouw na WO I en de internationale relaties in het noordpoolgebied.Hij groeide op in Gijverinkhove. Zijn grootouders aan vaders kant zijn afkomstig uit Oostduinkerke. Daarom koos Pieter Geeraert de wederopbouw van het platteland – in Oostduinkerke van 11 november 1918 tot 1922 – als onderwerp voor zijn masterproef.
 
Tussen IJzer en Schreve is een nieuwe vereniging die de regionale geschiedenis deelt met het grote publiek. Het voorbije anderhalf jaar vielen enkele initiatieven in het water door de coronacrisis, maar in augustus en september vonden er al lezingen plaats over Operatie Dynamo in de regio en over Cornelius De Schepper, de ‘Kissinger van Nieuwpoort’.

Wie inschrijft voor een lezing wordt automatisch op de hoogte gebracht van de activiteiten van Tussen IJzer & Schreve. Inschrijven is verplicht via ijzerschreve@gmail.com.

Mensen die deze uitnodiging per brief ontvingen, kunnen ook inschrijven per post, al kost dat ons beiden wel wat, dat we liever aan iets anders zouden spenderen.

Toegang 5 euro. Gratis voor leden van Tussen IJzer & Schreve