Nieuwe wandelgids Via Sacra Western Front Way
07 juli 2022 - Nieuwpoort - Bron: Stad Ieper
De Drie Frontsteden Nieuwpoort, Diksmuide en Ieper hebben met medewerking van Zonnebeke een wandelgids gerealiseerd voor het traject op Vlaamse bodem van de lange afstand wandelroute Western Front Way Via Sacra. De wandelgids is te koop in de vier diensten voor toerisme.Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd vier jaar lang gestreden tussen de Belgische kust en de Zwitserse grens langs een 1000 km lange frontlijn. Vandaag verbindt de wandelroute ‘de Western Front Way’ de vele relicten die nog in het landschap te vinden zijn. Deze publicatie zoomt in op het traject op Vlaams grondgebied en gaat nog een stap verder: het brengt de verhalen bij deze plaatsen. Onderweg ontdek je minder gekende oorlogssites, bijzondere weetjes en straffe verhalen die de tocht langs het gewezen front een extra dimensie geven.
 
Het traject in België vanaf Mesen tot Nieuwpoort, via Ieper, Zonnebeke en Diksmuide, is volledig bewegwijzerd in 2 richtingen. De route leidt wandelaars doorheen een bijzondere omgeving, langs tal van sites en monumenten, dorpen en stadscentra: een indrukwekkend landschap gevormd door meeslepende menselijke verhalen.

De wandelgids telt 48 pagina’s, 18 gedetailleerde kaarten, 46 verhalen en een handige uitklapkaart van het ganse traject. Ze bestaat in het Nederlands en het Engels en wordt te koop aangeboden tegen de prijs van 6 EUR bij de vier diensten voor toerisme.
 
Voor de Western Front Way wordt er eveneens samengewerkt met diverse logiesuitbaters uit Ieper & Diksmuide, die indien nodig ook kunnen zorgen voor de nodige bagage nabreng service. Info op de website van Toerisme Westhoek: https://www.toerismewesthoek.be/nl/western-front-way.