Voordracht: 100 jaar op zoek naar Georges Guynemer
27 April 2023 - Poelkapelle - Bron: Gemeente Langemark-Poelkapelle
Op maandag 15 mei 2023 om 20u organiseert het lokaal bestuur van Langemark-Poelkapelle de voordracht “100 jaar op zoek naar Georges Guynemer” in het Guynemerpaviljoen (Hoek Wallemolenstraat – Brugseweg)
 
De Franse gevechtspiloot, Georges Guynemer verkreeg tijdens de Eerste Wereldoorlog de ridderlijke heldenstatus van onverzettelijke weerbaarheid tegenover de bezetter. Hij werd het nationaal symbool van Frankrijk tijdens de oorlog, de “chouchou” van soldaat en burger.  Op 11 september 1917 stort Georges Guynemer neer boven Poelkapelle. In het Panthenon in Parijs wordt een plaats gereserveerd om hem te begraven, maar het spoor naar het stoffelijk overschot van de Franse Aas gaat verloren. Heel wat zoektochten worden georganiseerd en nog meer theorieën over zijn laatste rustplaats worden gelanceerd. Meer dan 100 jaar later is de laatste rustplaats nog altijd niet met zekerheid gekend.
 
Johan Vanbeselaere, geboren en getogen onder de vleugels van de “Cigogne” die boven op het Guynemermonument prijkt, grasduint samen met U door 100 jaar zoektochten naar die laatste rustplaats van Georges Guynemer. Hij brengt een overzicht van alle speurtochten die er zijn geweest naar het graf van Georges Guynemer
 
Kom dus gerust af naar deze unieke en interessante lezing.

De plaatsen zijn beperkt, dus is het wel nodig om per antwoord op deze mail jouw aanwezigheid te bevestigen.
 
Langemark-Poelkapelle pakt in het kader van Landscapes FEEL FLANDERS FIELDS nog met heel wat meer uit deze zomer. Onder de titel 100jaar Le Capitaine & The Soldier wordt een heus programma gebracht die zowel Guynemer als The Brooding Soldier in de kijker stelt.

Meer info vind je op: https://www.langemark-poelkapelle.be/activiteiten/detail/1585/voordracht-100-jaar-op-zoek-naar-georges-guynemer