Rededication ceremonie voor gesneuvelde WOI korporaal Bousfield
13 September 2023 - Zillebeke - Bron: CWGC
Op de CWGC-begraafplaats Bedford House Cemetery, vindt op donderdag 14/09/2023 de rededication (herinwijdings-)ceremonie plaats voor Frederick Percival Bousfield. De korporaal van het 43e Bataljon van de Canadese infanterie stierf op 7 juni 1916 tijdens de Eerste Wereldoorlog op 20-jarige leeftijd.

Voordien werd Bousfield bij naam herdacht op de Menenpoort in Ieper, het belangrijke herdenkingsmonument met gegraveerde namen van vermiste soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. Recent onderzoek wees echter uit dat de jonge korporaal begraven ligt op Bedford House Cemetery, aan een grafsteen gewijd aan een onbekende Canadese korporaal (an Unknown Canadian Corporal).

De Commonwealth War Graves Commission zal een nieuwe grafsteen met persoonlijke informatie plaatsen bij het recent geïdentificeerde graf van korporaal Bousfield, en er eeuwig zorg voor dragen. De ceremonie wordt georganiseerd door het Canadese leger en zal bijgewoond worden door familieleden van de gesneuvelde, Canadees defensiepersoneel, vertegenwoordigers van het regiment, CWGC-personeel en lokale notabelen.

Klik hier voor het fotoverslag van 14/09.