Americans in Flanders Fields: namen en plaatsen
De tijdelijke expo 'AMERICANS IN FLANDERS FIELDS | namen & plaatsen' belicht de aanwezigheid van Amerikanen in België tijdens de Eerste Wereldoorlog, vóór en na de officiële oorlogsdeelname van de VS.

Vanaf het uitbreken van de oorlog bestond er veel sympathie voor ‘Poor Little Belgium’. Dat leidde in Amerika tot allerlei initiatieven voor hulpverlening aan de Belgische burgerbevolking. Al gauw namen Amerikaanse burgers ook dienst in geallieerde legers om aan het front hun steentje bij te dragen.



Na de oorlogsverklaring aan Duitsland in april 1917 werd het Amerikaanse leger georganiseerd, getraind en naar Europa gebracht. De komst van de Amerikanen deed de balans definitief in het voordeel van de geallieerden doorslaan. Tijdens de zomer en de herfst van 1918 streden ook vier Amerikaanse divisies aan het front in Vlaanderen.

Deze tentoonstelling kadert binnen het project Americans in Flanders Fields, Names and Places 1917-1919, een samenwerkingsverband tussen het museum, Smithsonian Institution (Washington DC) en de ambassade van de Verenigde Staten van Amerika in België.

Van 6 februari 2024 tot en met 31 mei 2024.

 
Wanneer: van 06 February 2024, 00:00
tot 31 May 2024, 00:00
Waar: Ieper