'14-'18. Oorlog in België
Luc De Vos, Tom Simoens, Dave Warnier, Franky Bostyn
'14-'18. Oorlog in België
Dit boek is pas in januari 2014 beschikbaar. Bestellingen worden pas na verschijning opgevolgd.

Hoe is de Eerste Wereldoorlog in België vastgelopen? Hoe was het vier jaar lang niet mogelijk om het front aan de IJzer en bij Ieper te doorbreken? Hoe is het eigen Belgische leger de oorlog doorgekomen?

Deze en tal van andere vragen krijgen een concreet antwoord in 14-18. Oorlog in België, het ultieme overzichtswerk over het militaire verloop van het grootste en bloedigste conflict dat ooit op Belgische bodem uitgevochten is.

Van de forten rond Luik en de slag aan de IJzer, over de loopgraven voor Ieper tot de slag van Passendale:  voor het eerst worden alle militaire operaties waar Belgische troepen bij betrokken waren of die zich voltrokken op Belgisch grondgebied in één boek besproken. Bovendien worden de militaire gebeurtenissen in een ruimere Belgische en internationale context geplaatst.

De kleine feiten en grote gebeurtenissen worden voorzien van bijna 400 unieke, vaak nooit eerder gepubliceerde illustraties en meer dan 50 kaarten. De schrijvers van het boek zijn stuk voor stuk specialisten ter zake. Met 14-18. Oorlog in België maakten ze een belangrijke synthese, wetenschappelijk onderbouwd en toegankelijk voor een breed publiek, onmisbaar voor al wie interesse heeft in de grote oorlog.

Technische info:
  • ISBN nummer : 978 90 5826 990 4
  • Prijs : € 49.95
  • Uitgegeven bij Davidsfonds
Het boek werd op 16/04/2014 in Nieuwpoort voorgesteld.


Gepubliceerd 01/12/2013.