365 soldaten uit de Groote Oorlog
Ian Connerty, Sir Martin Gilbert, Peter Hart, Lyn Macdonald en Nigel Steel
365 soldaten uit de Groote Oorlog
Avond na avond wordt onder de Menenpoort in Ieper de Last Post geblazen, een eresaluut voor de tienduizenden soldaten die tijdens de Eerste Wereldoorlog omkwamen "in Flanders Fields". Maar wie waren zij, deze soldaten die senuvelden op de velden van eer?

In nauwe samenwerking met The Last Post Association zijn in dit boek symbolisch de levensverhalen bijeengebracht van 365 onder hen. Hun persoonlijke verhalen leren ons veel over de grote feiten en gebeurtenissen tijdens de Groote Oorlog.

Aan dit boek werkten vele topauteurs mee, experten op het het vlak van de Eerste Wereldoorlog.

Sir Martin Gilbert verwierf internationale bekendheid met zijn biografie over Winston Churchill. Hij leverde een belangrijke bijdrage tot de studie van de Eerste Wereldoorolog en de Holocaust. Lyn Macdonald is Groot-Brittanniës bekendste historica op het vlak van de Eerste Wereldoorlog. Zij schreef veelgeprezen boeken die stuk voor stuk gebaseerd zijn op de persoonlijke herinneringen van veteranen uit de loopgraven. Nigel Steel is het hoofd van de onderzoeks- en informatieafdeling van het Imperial War Museum in Londen. Peter Hart coördineert er alles in verband met orale geschiedenis. Samen publiceerden zij boeken over veldslagen in Passendale en Gallipoli. Ian Connerty, secretaris van de Last Post Association, stelde dit boek samen.

Technische gegevens:
  • 15,5 x 24 cm staand
  • 350 blz.
  • Auteurs : Ian Connerty, Sir Martin Gilbert, Peter Hart, Lyn Macdonald en Nigel Steel
  • Uitgegeven door Uitgeverij Lannoo
  • Verkoopprijs 21,49 euro
  • ISBN 90-209-4529 7

Gepubliceerd 24/12/2001.