Bestemming Front: Spoorwegen in België tijdens de Grote Oorlog
Paul Van Heesvelde, Michelangelo van Meerten, Paul Pastiels, Bart van der Herten
Bestemming Front: Spoorwegen in België tijdens de Grote Oorlog
De verrassende rol van de Belgische spoorwegen tijdens WO I

OVER HET BOEK

Het Belgische leger is van bij het prille begin erg betrokken bij de ontwikkeling van het spoorwegnetwerk; militairen maken ook snel gebruik van spoorvervoer voor grootschalige troepenverplaatsingen. Maar hoe verloopt de samenwerking tussen de spoorwegen en het leger? En wat als ook andere legers onze spoorwegen gaan gebruiken?

Dit boek zet een stukje onbeschreven verleden van de Belgische spoorwegen uitgebreid voor het voetlicht, van de ontwikkeling in de 19de eeuw tot de Grote Oorlog en de wederopbouw in de jaren 1920. Naast vele historische foto's, archiefstukken en oude kaarten worden ook hedendaagse foto's getoond van plaatsen die de geschiedenis van het Belgische spoor tijdens de Eerste Wereldoorlog gekleurd hebben.

OVER PAUL VAN HEESVELDE

Paul Van Heesvelde is gespecialiseerd in spoorwegen en oorlogsvoering. Hij is houder van een Bijzondere Doctoraatsbeurs van het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen en hij doctoreert over Logistiek, Spoorwegen en het Leger in België, 1835-1918.

OVER MICHELANGELO VAN MEERTEN

Michelangelo van Meerten doctoreerde over de investeringen in de Belgische economie in de 20ste eeuw. Samen met Bart van der Herten publiceerde hij het boek Sporen in België, en Buiten-sporig Brussel. Hij doceert een cursus over België aan het Vesalius College en aan de ULB.

OVER PAUL PASTIELS

Paul Pastiels is een spoorwegman in hart en nieren. Hij is een fervent verzamelaar van alles wat met spoorwegen te maken heeft en is lid van de Werkgroep Spoorweggeschiedenis.

OVER BART VAN DER HERTEN

Bart Van der Herten maakte een doctoraat over transport en communicatie in België tijdens de 19de eeuw. Hij publiceerde onder meer het boek Sporen in België. 175 jaar spoorwegen, 75 jaar NMBS (2001).

Technische info:
  • EAN: 9789401412698
  • FORMAAT: 22cm x 28cm
  • VERSCHIJNINGSDATUM: 11/03/2014
  • AFWERKING: Gebonden
  • DRUK: 1
  • AANTAL PAGINA'S: 146
  • NUR OMSCHRIJVING: Vaderlandse geschiedenis, Oorlog en vrede
  • PRIJS: 24,99 EUR
  • UITGEVER: Uitgeverij Lannoo

Gepubliceerd 22/10/2015.