De Belgische kust
Luc Corremans, Annemie Reyntjens
De Belgische kust
Niet alleen de Westhoek, ook de Belgische kust staat voluit in het teken van ’14-’18. Van De Panne tot Knokke vinden we een rest bijzondere plekken die de Grote Oorlog in herinnering brengen.

We starten in De Panne, waar koningin Elisabeth in Hospitaal L’Océan vaak een handje toestak. Wat verder bewonderen we de bloemenpracht op Coxyde Military Cemetery, uitgeroepen tot mooiste WO I-begraafplaats in België. In Blankenberge krijgen we een sensationeel verhaal te horen over ene Franz Ferdinand en bezoeken we het graf van de ultieme Engelse held. In Zeebrugge stappen we dapper mee met de St. George’s Day-wandeling en in Knokke vergapen we ons aan de gemetselde troggen in de St. George’s-kerk die tijdens de oorlog werd de kerk door de Duitsers gebruikt als paardenstal.

In deze editie is vooral de zee de baas, met o.a. aandacht voor de Duitse U-boten en de raids op Oostende en Zeebrugge. Het dagboek van de scherpzinnige Oostendse trambestuurder Charles Castelein fungeert als rode draad. 

De Belgische Kust is het vijfde deel in de reeks Spiegel van de Grote Oorlog: 12 luxueuze boeken vertellen het oorlogsverhaal vanuit verrassende invalshoeken en verbinden 'toen' met 'nu'. Steeds aangevuld met toeristische tips en prachtige kleurenfoto's.

Technische info:
  • ISBN: 9789059086036
  • Prijs: 24,99 EUR
  • Uitgegeven door Davidsfonds

Gepubliceerd 26/08/2015.