De Groote Oorlog: boek mét interactieve cd-rom
De Groote Oorlog: boek mét interactieve cd-rom
Beleef de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog in klank, woord en beeld

Uitgeverij Lannoo stelt samen met de musea In Flanders Fields, Talbot House en het IJzertoren Vredesmuseum een uitzonderlijke uitgave voor: De Groot Oorlog is een uniek boek voor jong en oud mét interactieve multimedia cd-rom over de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek.

“Oorlog overkomt mensen, oorlog overkomt landen, landstreken. Deze cd-rom en dit boek nemen ons mee naar de oorlog in de Westhoek van Vlaanderen – de streek rond Ieper, Diksmuide en Poperinge. Een carrousel van vijftien persoonlijke verhalen leidt ons naar gebeurtenissen van de oorlog tussen 1914 en 1918 en naar plaatsen waar ze gebeurden, tussen het Noordzeestrand bij Nieuwpoort en de vallei van de Leie, op de Frans-Belgische grens. (...) De stoet van plaatsen waar de oorlog was en vaak ook nu nog zichtbaar blijft, is zo groot als de mallemolen van persoonlijke verhalen. Deze cd-rom en dit boek leiden ons naar beide. En samen leiden ze ons naar het gebeuren van de oorlog zelf. Ze laten ons stilstaan bij die Groote Oorlog, en zo bij ‘oorlog’ op zich. Want, toen of nu, in de Westhoek of elders, die gewelddadige dood verschilt nooit veel van die uit een andere tijd of op een andere plaats. Kortom, uit deze verhalen, uit deze regio, uit deze oorlog leren we ook over oorlog vandaag. En zo is wat veraf lijkt heel dichtbij.”

(De Groote Oorlog - Piet Chielens)

Het boek: over mensen ‘met een oorlog’ en een stoet van legers, leiders en landen

In het boek maakt u kennis met 15 verschillende mensen die de Groote Oorlog hebben meegemaakt: de journalist E. Alexander Powell, het jonge meisje Jeanne Battheu, de Indiase soldaat Khudadad Khan, de Britse legeraalmoezenier Philip Clayton, de Franse priester Jerome Verdonck, de Duitse chemicus Willi Siebert... Deze oorlogsgetuigen worden op een bevattelijke manier in hun historische context gesitueerd en geduid, aan de hand van getuigenissen en de vele foto’s. Daarnaast krijgt u een helder beeld van de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek en wordt met foto’s van toen en nu geïllustreerd dat de sporen van de Groote Oorlog tot vandaag zichtbaar blijven in het landschap van de Westhoek. Het is een ‘oorlog die niet overgaat’.

De cd-rom: bezoek een virtueel oorlogsmuseum

In de cd-rom kunt u een fascinerend virtueel oorlogsmuseum verkennen en de verhalen beleven van de 15 oorlogsgetuigen: bekijk filmpjes en foto’s en luister naar persoonlijke getuigenissen. Daarnaast kan ook een handige WO I-encyclopedie geraadpleegd worden, rijk geïllustreerd met foto’s. Hierin kunt u meer informatie opzoeken over de Eerste Wereldoorlog op trefwoord of aan de hand van een tijdslijn.

Technische gegevens:
  • ISBN : 978-90-209-7537-6
  • Verkoopprijs : 19,95 EUR
  • NUR-code : 242 | Geschiedenis (> 12 jaar)
  • Verschijningsdatum : 02-04-2008
  • Formaat : 190 x 240
  • Product : boek + cd-rom
  • Afwerking : Gebonden
  • Aantal pagina's : 96
  • Uitgave : Uitgeverij Lannoo

Gepubliceerd: 02/04/2008.