De Last Post
Ian Connerty, Philip Vanoutrive
De Last Post
30.000 maal hulde aan de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog
Rijk geïllustreerd boek over de unieke Last Post-ceremonie in Ieper.

Over het boek

In 2015 klinkt voor de 30.000ste keer de Last Post onder de Menenpoort. Fotograaf Philip Vanoutrive bracht één jaar van deze indrukwekkende traditie in beeld. Ian Connerty schreef er het verhaal bij, ook met unieke archieffoto's. Sinds 1928 brengen de klaroenblazers van The Last Post Association een dagelijks eerbetoon aan de tienduizenden soldaten van het Britse Rijk die omkwamen tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Fotograaf Philip Vanoutrive volgde een jaar lang de pakkende ceremonie en haar talloze deelnemers: regeringsleiders en sportsterren, veteranen van andere oorlogen, maar vooral veel gewone mensen uit heel de wereld.

Ian Connerty van The Last Post Association vertelt de geschiedenis van de ceremonie en haar helden.

Over Ian Connerty

Ian Connerty is medewerker van The Last Post Association en auteur van At The Going Down of The Sun, een boek over de ceremonie aan de Menenpoort.

Over Philip Vanoutrive

Philip Vanoutrive is al meer dan dertig jaar freelance journalist en fotograaf. In 1989 behaalde hij een eerste prijs in de categorie Nature van World Press Photo. Hij maakt foto- en tekstreportages die gepubliceerd worden in o.a. Het Nieuwsblad en De Standaard, Eos Magazine, of wereldwijd verdeeld worden door Hollandse Hoogte (NL) en Sipa Press (FR). In zijn themareportages over de Eerste Wereldoorlog bestaan er geen vrienden of vijanden, geen winnaars of verliezers. Philip Vanoutrive zoomt graag in op de kleine mens van wie het grote leed de statistieken niet haalde.

Technische info:
  • EAN: 9789401414210
  • Verschijningsdatum: 04/11/2014
  • Afwerking: Hardcover
  • Druk: 1
  • Aantal pagina's: 180
  • NUR Omschrijving: Oorlog en vrede
  • Uitgever: Uitgeverij Lannoo

Gepubliceerd 29/10/2014.