De Slagvelden van Wereldoorlog I - Van Ieper tot Passendale: het hele verhaal
Peter Barton
De Slagvelden van Wereldoorlog I - Van Ieper tot Passendale: het hele verhaal
Exact 90 jaar na het einde van Wereldoorlog I: een aangevulde en gewijzigde editie van het alom geprezen magistrale boek van Peter Barton over de slagvelden van Wereldoorlog I, waarvan de eerste oplage in 2005 in drie maanden tijd helemaal was uitverkocht.

Deze nieuwe editie bevat 30 nieuwe panoramische foto’s en andere nieuwe exclusieve beelden. Hij bevat bovendien een Nederlandstalige dvd, waarop je alle panoramische foto’s en ander beeldmateriaal uit het boek kan terugvinden.

Dit boek vertelt in unieke en haarscherpe panoramische foto's, gecombineerd met getuigenissen en verhalen van de frontsoldaten, over de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog. Samen met overzichtelijke kaarten en verslagen van de veldslagen die op de plaatsen in kwestie werden uitgevochten, brengen ze de Grote Oorlog opnieuw tot leven.

De panoramische foto’s verlenen het boek een uniek karakter. Aanvankelijk werden ze gebruikt voor verkennings- en inlichtingswerk en hadden ze als doel de absolute realiteit weer te geven. Nu zijn ze een machtig middel om de slagvelden te tonen zoals ze werkelijk waren. Ze bevatten een massa details, die je op geen enkele andere foto terugvindt en leggen zo meer bloot over de aard van de slagvelden dan enig ander archiefmateriaal.

De slagvelden van Wereldoorlog I is een ongeëvenaard naslagwerk voor iedereen die gebeten is door de geschiedenis van de Eerste wereldoorlog.

Peter Barton is militair historicus. Acht jaar lang onderzocht hij de onuitgegeven collectie panoramische foto's van het Imperial War Museum. Deze studie lag aan de grond van De slagvelden van Wereldoorlog I.

Technische gegevens:
  • ISBN: 978 90 209 8039 4
  • Gebonden
  • Aantal pagina's: 392 blz.
  • € 49,95
  • Uitgegeven door Lannoo

Gepubliceerd 28/10/2008.