Dodendans
Christian De Coninck
Dodendans
Veurne, 16 juli 1917. In een hotelkamer in Veurne wordt het lichaam gevonden van een jonge prostituee. Ze werd gewurgd. De gendarme die het onderzoek leidt, vindt onder het bed een kraagkenteken dat uitsluitend gedragen wordt door de stafofficieren van de koning. Koning Albert I vreest dat iemand uit zijn entourage de moordenaar is.
 
Het belevingscentrum Vrij Vaderland te Veurne,  dat werd opgericht ter nagedachtenis van 100 jaar eerste wereldoorlog, legt met deze boekvoorstelling de link tussen fictie en werkelijkheid. In de gebouwen waar koning Albert tijdens WOI zijn militair hoofdkwartier optrekt, kan je als het ware de sfeer en de spanning van de oorlog nog letterlijk voelen. Het belevingscentrum gaat dieper in op het leven achter het front en dit is de context waartegen het nieuwe misdaadavontuur van Christian De Coninck zich afspeelt.
 
De auteur gaat er prat op dat de historische details correct zijn en dat zowel de personages als de plaatsen waar het verhaal zich afspeelt hebben bestaan. Graag nodigen we u dan ook uit om te komen luisteren naar de voorstelling van het boek, waarin uit de doeken wordt gedaan, waar de fictieve figuren uit het boek en de werkelijkheid van 100 jaar geleden elkaar raken.
 
Zonnebeke, 23 juli 1917. Kapitein Pynaert leidt zijn compagnie in de loopgraven. Voor de oorlog was hij chef van de police bourgeoise in Brussel. Die dag wordt hij naar het opperbevel gesommeerd. De stafchef van de koning vraagt hem de moord in Veurne te onderzoeken. Lodewijk Pynaert aanvaardt de opdracht en wordt in Veurne ingekwartierd in het kasteel van Bernier. Zijn aanwezigheid wordt door de hoge officieren niet op prijs gesteld waardoor zijn onderzoek moeizaam verloopt. Lodewijk Pynaert moet zich behelpen met beperkte middelen. Elk spoor loopt dood en hij raakt gefrustreerd. Langzaam komt er een doorbraak als de ordonnans van Pynaert eindelijk een spoor vindt.

Boekvoorstelling Dodendans in Vrij Vaderland, Veurne op zaterdag 27 september 2014.
 
Technische gegevens:
  • Auteur: Christian De Coninck
  • Pagina's: 280
  • Afwerking: paperback
  • ISBN: 9789089242969
  • Publicatiedatum: 22/09/2014
  • Formaat: 14 x 22
  • Verkoopprijs: € 18,99
  • Uitgeverij Houtekiet

Gepubliceerd 24/09/2014.