Duitsland in WO1
Jan Vancoillie, Luc Cooremans
Duitsland in WO1
Doorgaans wordt Duitsland als de grote schuldige aangewezen voor het losbarsten van WO I. Maar het debat over de Duitse 'Kriegsschuldfrage' gaat tot vandaag verder. Niettegenstaande Duitsland een aantal belangrijke stappen heeft gezet die rechtstreeks aanleiding gaven tot de oorlog in 1914, staat het vast dat ook andere landen maar al te graag meestapten in de oorlogslogica  en dus eveneens een deel van de schuld dragen.

In dit boek wordt de Grote Oorlog belicht vanuit het Duitse standpunt, waarbij o.a. dieper wordt ingegaan op de Duitse aanloop naar de oorlog toe. De auteurs brengen ook de verhalen van enkele opmerkelijke Duitsers in België tijdens WO I, zoals keizer Wilhelm II, de 'Rode Baron' Manfred von Richthofen die een sensationele passage had in Marke, of de 'slachter van Ieper' Berthold von Deimling. We presenteren u ook de vier machtige Duitse begraafplaatsen op West-Vlaamse bodem (Hooglede, Langemark, Menen Wald en Vladslo), hoogtepunten van het funeraire oorlogserfgoed in ons land, die werden opgericht onder het alomvattende motto 'Gedenken und Frieden'. 

Duitsland in WO I is het vierde deel in de reeks Spiegel van de Grote Oorlog: 12 luxueuze boeken vertellen het oorlogsverhaal vanuit verrassende invalshoeken en verbinden 'toen' met 'nu'. Steeds aangevuld met toeristische tips en prachtige kleurenfoto's.

Technische info:
  • Hardcover
  • 213 pagina's
  • ISBN 9789059086029
  • Prijs: 24,99 EUR
  • Davidsfonds Uitgeverij

Gepubliceerd 22/12/2015.