Een Amerikaanse reporter beleeft en beschrijft de strijd in Vlaanderen in 1914
Nicky Langley, Anthony Langley
Een Amerikaanse reporter beleeft en beschrijft de strijd in Vlaanderen in 1914
In 1914 reisde E. Alexander Powell, correspondent voor de New York World, het Belgische front af. Op dat moment waren de VS nog neutraal en kon hij zich redelijk vrij bewegen in de oorlogszonde. In 1915 verscheen zijn Fighting in Flanders, waarin hij vanuit die unieke positie verslag doet van de eerste oorlogsmaanden.

Zo was hij in Antwerpen getuige van de allereerste luchtaanval ooit, toen Zeppelins de Groenplaats bombardeerden. Ook de afschuwelijke brand die de helft van Leuven in de vlammen liet opgaan, beschrijft hij treffend.

Zijn werk verschijnt nu voor het eerst in een Nederlandse vertaling. De tekst wordt aangevuld met de nodige achtergrondinformatie en foto’s. Via dit uitzonderlijke boek ervaar je de de Grote Oorlog op een nieuwe manier, door de bril van iemand die er middenin zat.

Een Amerikaans reporter beleeft en beschrijft de strijd in Vlaanderen in 1914 is de eerste titel in de nieuwe reeks Ooggetuigen van WOI. Elk deel is gebaseerd op een relevant boek dat tijdens de oorlogsjaren werd geschreven en gepubliceerd. Vanuit uiteenlopende standpunten brengt deze reeks de Eerste Wereldoorlog authentiek in beeld, door de ogen van wie er middenin leefde.

Technische gegevens:
  • Prijs: € 24.95
  • ISBN: 9789058269430
  • Uitgegeven bij Davidsfonds

Gepubliceerd 26/11/2014.