Een spoorlijn, een bos, een oorlog: sporen van WOI langs de Vrijbosroute
Kevin Breyne
Een spoorlijn, een bos, een oorlog: sporen van WOI langs de Vrijbosroute
Wie ’s zomers al eens langs de Vrijbosroute tussen Ieper en Kortemark heeft gefietst, heeft ze zeker al opgemerkt: de littekens die de Eerste Wereldoorlog langs de voormalige spoorlijn 63 achterliet.  Wie nog een beetje verder fietst en kijkt, ziet nog veel meer sporen. Meer zelfs: elke fase uit de oorlog kan nog min of meer van het landschap afgelezen worden.

Spoorlijn 63 doorsneed het front van oost naar west en gedurende een groot deel van de oorlog reden er nog Duitse treinen tot in Staden en soms zelfs Poelkapelle. Verder naar het westen werd de spoorwegbedding steeds meer het enige nog herkenbare landschapselement te midden een totale verwoesting.

In deze fietsgids volg je het chronologische verhaal van de Groote Oorlog langs de spoorlijn en lees je de grote en kleine verhalen bij de talrijke relicten die Staden, Westrozebeke, Poelkapelle, Langemark, Boezinge en Ieper rijk zijn.

Dit is een boekje om op het gemak te lezen in de zetel en om er dan met de fiets op uit te trekken op zoek naar de sporen van de Groote Oorlog tussen Staden en Ieper.

Technische info:
  • 157 pagina's
  • Prijs: 15 EUR
  • Rekeningnummer BE61 7330 5614 2317 (KREDBEBB).
  • Verzendingskosten bedragen 5,50 euro.
  • Uitgegeven door Confrontours

Gepubliceerd 26/08/2015.