Een tocht door Plugstreet - Slagveld België 8
Tony Spagnoly en Ted Smith
Een tocht door Plugstreet - Slagveld België 8
Een tocht doorheen Plugstreet behandelt de hoogtepunten van verschillende minder gekende acties, interessante plaatsen en activiteiten van de mannen die hier tijdens de 'Groote Oorlog' dienden. Hoewel al veel is geschreven over het verband tussen Plugstreet en Bruce Bairnsfather's Old Bill' en zijn positie aan de zuidkant van de Mesen Boog, is er slechts weinig getuigenis van het belang tijdens de periode tijdens het begin van de oorlog. Dit boek moet hieraan verhelpen en brengt de streek, waarin nagenoeg alle Britse en Commonwealth legers dienst deden, weer tot leven.

Tony Spagnoly werd geboren in Londen in 1928. Hij was zeecadet gedurende de oorlogsjaren en vervoegde de Royal Navy in 1944, waar hij dienst deed op destroyers en kruisers in het Verre Oosten. Later maakte hij carrière in de elektronica industrie. Een diepgewortelde interesse in de 'Groote Oorlog' leidde tot een aantal opzoekingen op de slagvelden van Vlaanderen en Picardië, die uiteindelijk resulteerden in 1991 in een eerste boek 'The Anatomy of a Raid' in samenwerking met zijn vriend Ted Smith. Dit werd gevolgd door een tweede project 'Salient Points'.

Ted Smith werd geboren in Londen in 1936. Zijn carrière in de wereld van de reclame en publiciteit verplichtte hem om in 1966 in Parijs en in 1967 in Brussel te gaan wonen. Hij keerde naar Engeland terug in 1988. Het grootste deel van zijn vrije tijd bracht hij in die 21 jaar door op de slagvelden rond Ieper en in het noorden van Frankrijk. Wanneer hij niet rondploeterde, las hij over de streek en bestudeerde de kaarten. Hij ontmoette Tony Spagnoly tijdens één van deze uitstappen en sindsdien werken zij aan gezamelijke projecten.

Technische gegevens:
  • 13,5 x 21,5 cm staand
  • Auteurs : Tony Spagnoly en Ted Smith
  • Uitgegeven door Uitgeverij De Krijger
  • Prijs : 22,50 euro (inclusief portkosten)
  • Aantal pagina's : 123

Gepubliceerd 25/12/2001.