Ieper, de herrezen stad - De wederopbouw van Ieper na 1914-1918
Koen Baert, Jean-Marie Baillieul, Piet Chielens, Hugo Constandt, Dominiek Dendooven, Jan Dewilde, Rose Tzalmona, Annick Vandenbilcke, Jean-Luc Vanhove
Ieper, de herrezen stad - De wederopbouw van Ieper na 1914-1918
Nadat de Eerste Wereldoorlog over de Westhoek geraasd had, bleef van Ieper slechts één grote puinhoop over.

De Britten (o.m. Winston Churchill) wilden de Ieperse ruïnes onveranderd in stand houden als eeuwig gedenkteken. Anderen hoopten op een nieuwe, modernistische stad. Maar dat was buiten de Ieperlingen gerekend.

Zij keerden snel na de oorlog terug en bouwden elke steen weer op de andere tot de straten en pleinen en hallen er weer uitzagen zoals in 1914.

Ieper, de herrezen stad belicht het fascinerende verhaal van de wederopbouw in zijn verschillende facetten: urbanistisch en bouwkundig, maar ook sociaal, financieel en filosofisch.

In dit prestigieuze boek (in een duurzaam gebonden uitvoering) illusteren ruim 130 unieke foto's de ca. tien jaren waarin Ieper als een feniks uit zijn as herrees.

Technische gegevens:
  • 37,00 EURO
  • 254 blz., 30 op 24 cm, 130 foto's
  • Gebonden in linnenband met stofwikkel
  • Bijdragen van Koen Baert, Jean-Marie Baillieul, Piet Chielens, Hugo Constandt, Dominiek Dendooven, Jan Dewilde, Rose Tzalmona, Annick Vandenbilcke en Jean-Luc Vanhove
  • Uitgeverij De Klaproos

Gepubliceerd 14/04/2000.