In Flanders Fields: den grooten oorlog in beeld
Marc Demeyer
In Flanders Fields: den grooten oorlog in beeld
De Eerste Wereldoorldog begon zo'n honderd jaar geleden, maar de herinnering eraan wordt in de Westhoek met veel zorg en inzet levend gehouden. Honderden materiële getuigen tekenen het landschap.

De vele begraafplaatsen en monumenten, de heropgebouwde steden en de herstelde landschappen blijven getuigen van de gruwel van de oorlog, maar zijn ook plaatsen van bezinning met een altijd terugkerend actualiteitswaarde.

In Flanders Fields maakt een eigenzinnige visuele reis langs het oorlogserfgoed en landschap van de Westhoek. De reis gaat van Nieuwpoort aan de monding van de IJzer tot Ploegsteert aan de Franse grens en volgt aldus het Belgische front. De fotograaf gaat op zoek naar plaatsen van herinnering en bezinning, maar met soms verrassende eigentijdse toetsen. Het is tegelijk een uitnodiging tot kijken en observatie.

De foto's worden afgewisseld met enkele gedichten en getuigenissen. Achteraan het boek wordt meer informatie gegeven over de locaties, de monumenten en de gebeurtenissen waaraan ze herinneren. Tekst en beeld maken de herinnering aan de Eerste Wereldoorlog concreet en laten je kennis maken met een bijzonder indringende streek.

Technische gegevens:
  • ISBN nummer: 978 90 5826 852 5
  • Prijs: € 34.50
Het boek werd voorgesteld op 31/03/2012.


Gepubliceerd 24/03/2012.