Keiem voor, tijdens en na de Groote Oorlog
René Symoen, Wesley Willaert
Keiem voor, tijdens en na de Groote Oorlog
Onder deze titel verschijnt in december 2014 een geïllustreerde geschiedenis van Keiem in de periode 1900-1925.

Het boek behandelt dus het eerste kwart van de 20ste eeuw .

In vier delen worden achtereenvolgens besproken:
  • Keiem en de “goede oude tijd” (1900-1914)
  • Keiem en de Eerste Wereldoorlog  (1914-1918)
  • Keiem uit zijn puin herrezen  (1918-1925)
  • Keiem een eeuw later  (2014).
Het boek kwam tot stand na vele maanden van opzoekingen in archieven en bibliotheken, na vele uren gesprekken, na veel hulp van heel wat personen.

Zonder deze zaken was het boek nooit ontstaan, wat de beide auteurs de kans geeft allen te danken die hen bijstonden bij de opbouw van dit werk.

Het boek "KEIEM VOOR, TIJDENS EN NA DE “GROOTE OORLOG” wil een bescheiden en eenvoudige bijdrage leveren tot een beter begrip in wat onze voorouders aan wel en wee meemaakten, nu een eeuw geleden.

Nog even een paar praktische tips: het boek bevat een honderdtal bladzijden en is geïllustreerd met meer dan honderd foto’s. De kostprijs bedraagt 15€ , te betalen bij ontvangst van het werk.

Wie zich één of meer exemplaren wenst aan te schaffen en hiertoe nog niet de mogelijkheid had, kan dit doen door een eenvoudige mededeling aan de auteurs: Gelieve uw exemplaar te reserveren vóór 1 december 2014 aub. Nadien kan het boek niet meer besteld worden. De auteurs geven het boek immers uit in eigen beheer en in beperkte oplage.


Gepubliceerd 14/11/2014