Knijp nu je ogen dicht
Marc Wildemeersch
Knijp nu je ogen dicht
Een soldaat wacht op een vrouw en dagdroomt over hoe hij met haar danst in een music hall. Op het moment dat ze elkaar tegemoet lopen, slaat een granaat in. Dan keert de verteller terug naar de vooravond van de Eerste Wereldoorlog.

Geert Stubbe vertrekt per schip naar Canada. De jonge emigrant wordt geplaagd door de herinnering aan een erotisch avontuur met Anna Vere en vlucht in de cocaïne. Zijn pogingen in Canada een bestaan op te bouwen, stranden in een blizzard. Wanneer de lezer Bert terugvindt op de slagvelden van Noord-Frankrijk blijkt zijn verlangen naar Anna Vere gesmoord in een helse loopgravenoorlog die hem dwingt met nietsontziende wreedheid te overleven. Een uitputtend offensief eindigt voor de jonge soldaat in het hospitaal waar hij Anna weerziet. Maar de oorlogsmachine waaraan ook zij niet kunnen ontsnappen rolt verder door het oude Europa.

Nadat de vrede is getekend zijn Bert en Anna te gast bij hun vriend, de voortvluchtige dichter Paul van Ostaijen. Daar proberen ze hun liefde nieuw leven in te blazen en de gesneuvelden te vergeten in kringen van revolterende kunstenaars en rode oproerkraaiers.

Technische gegevens:
  • 14.90 EUR 
  • ISBN: 90-6265-551-3 
  • Uitgeverij: In de knipscheer
  • http://www.marcwildemeersch.be

Gepubliceerd 01/09/2003.