Militaire begraafplaatsen van W.O. I in Vlaanderen - Deel 1 : Ieper, Sint-Jan en Zillebeke
Michel Vansuyt
Militaire begraafplaatsen van W.O. I in Vlaanderen - Deel 1 : Ieper, Sint-Jan en Zillebeke
Michel Vansuyt is een gediplomeerde gids, medestichter (1964) en voorzitter (tot augustus 1997) van de West-Vlaamse Gidsenkring Ieper-Poperinge en Westland. Verder was hij tot augustus 1997 provinciaal ondervoorzitter van de West-Vlaamse Gidsenkringen.

Michel Van den Bogaert is fotograaf. Een combinatie van kennis en talent, een ideale basis voor een grondige beschrijving van de begraafplaatsen in zes delen.

Deel 1 beschrijft de oprichting van de Imperial War Graves Commission, later Commonwealth War Graves Commission en hun vier hoofdarchitecten, de grafstenen en hun inplanting, de organisatie van de begraafplaatsen, de epitafen, de Kipling Stones ...

Een kort overzicht van de landen van het Gemene Best : Australië, Canada, Nieuw-Zeeland, Newfoundland, Groot-Brittannië, Zuid-Afrika, India, China, ...

Michel Vansuyt geeft een korte beschrijving en geschiedenis van elke begraafplaats te Ieper, Sint-Jan en Zillebeke.

Beschrijvingen van dragers van het Victoria Cross, het George Cross, Military Medal, Distinguished Service Order en Distinguished Conduct Medal, evenals terechtgestelden (shot at dawn), het aantal gesneuvelden, de onbekenden, merkwaardige feiten... , De Menenpoort, 55.000 vermisten waaronder 8 V.C.

Het boek is een ideale begeleiding voor een bezoek aan Ieper en tegelijkertijd een prachtige herinnering.

Technische gegevens:
  • Auteur: Michel Vansuyt
  • Fotograaf: Michel Van Den Bogaert
  • Prijs: 17,50 euro (inclusief portkosten)
  • Aantal pagina's: 96 blz. (32 in kleur)
  • Illustraties: 100 foto's
  • Uitgever: Uitgeverij De Krijger

Gepubliceerd 09/01/2001.