Militaire begraafplaatsen van W.O. I in Vlaanderen - Deel 3: Groot-Poperinge en Noord-Frankrijk
Michel Vansuyt
Militaire begraafplaatsen van W.O. I in Vlaanderen - Deel 3: Groot-Poperinge en Noord-Frankrijk
Michel Vansuyt is een gediplomeerde gids, medestichter (1964) en voorzitter (tot augustus 1997) van de West-Vlaamse Gidsenkring Ieper-Poperinge en Westland. Verder was hij tot augustus 1997 provinciaal ondervoorzitter van de West-Vlaamse Gidsenkringen.

Michel Van den Bogaert is fotograaf. Een combinatie van kennis en talent, een ideale basis voor een grondige beschrijving van de begraafplaatsen in zes delen.

Dit deel beschrijft de militaire begraafplaatsen van Groot-Poperinge, gelegen achter de frontlijn. Kerkhoven van het Royal Flying Corps of van verbandplaatsen zoals Dozinghem (afgeleid van het woord "to doze" - verdoven). Hier liggen ook werklui zoals Chinezen begraven.

Te Haringe liggen 3 "Albert Medal" winnaars naast elkaar. "Poperinge New" heeft het meeste geëxecuteerden, niet minder dan zeventien "shot at dawn" werden hier begraven.

Ook enkele Britse begraafplaatsen in het Noorden van Frankrijk zijn in dit deel opgenomen.

Zoals gewoonlijk beschrijft Michel Vansuyt de geschiedenis van de begraafplaatsen, de bijzonderheden en de gesneuvelden. De winnaars van de medailles worden vernoemd zoals ook de reden van hun verdienste.

De officieren en de jongeren. Dit alles vergezeld van de prachtige fotografie van Michel Van den Bogaert met een kleurensectie in het midden.

Technische gegevens:
  • Auteur : Michel Vansuyt
  • Fotograaf : Michel Van Den Bogaert
  • Prijs : 17,50 euro (inclusief portkosten)
  • Aantal pagina's : 96 blz. (32 in kleur)
  • Illustraties : 100 foto's
  • Uitgever : Uitgeverij De Krijger

Gepubliceerd 10/01/2001.