Stad van vrede
Annemie Reyntjens
Stad van vrede
Winston Churchill zei over Ieper: 'Een heiliger plaats voor het Britse volk bestaat niet.' Vandaag is er geen stad te vinden die zo intensief in het teken staat van de Grote Oorlog. Echter, de meeste bezoekers stappen het In Flanders Fields Museum binnen en verlaten daarna de 'stad van vrede' en haar omgeving. Zij laten dan een schat aan Wo I-plekjes links liggen. Dit boek behandelt alle interessante oorlogsplaatsen binnen een straal van 50 km rond Ieper.

Wie weet dat in ieper twee zeer mooie begraafplaatsen 'intra muros' liggen, en drie andere op korte afstand van de Grote Markt? Dat de 'vestingsroute', zo belangrijk tijdens de oorlog, je naar betoverende plekjes leidt? Dat er ergens in het Ieperse een magische plek is waar veertien Nieuw-Zeelandse Maori's broederlijk bij elkaar liggen begraven? Dat op 2 km van Ieper een machtig mooie dodenakker ligt die om een ontroerende reden vaak door Engelse schoolkinderen wordt bezocht?

Stad van vrede is het eerste deel in de reeks Spiegel van de Grote Oorlog: 12 luxueuze boeken vertellen het oorlogsverhaal vanuit verrassende invalshoeken en verbinden 'toen' met 'nu'. Steeds aangevuld met toeristische tips en prachtige kleurenfoto's.

Technische gegevens:
  • ISBN nummer: 9789059085787
  • Prijs: 24,99 EUR
  • Uitgegeven bij Davidsfonds

Gepubliceerd 26/11/2004.