Vrouwen aan het front
Luc Corremans
Vrouwen aan het front
Wat heeft Mary Poppins te maken met WO I?
Welk 16-jarig Vlaams meisje nam in een Duitse cel de plaats in van haar vader?
En wist je dat er meer dan 25.000 Amerikaanse vrouwen actief waren aan het westelijk front?

De Eerste Wereldoorlog zette de gangbare verhoudingen tussen man en vrouw op de helling. Vrouwen deden opeens het werk van mannen en namen 'manelijke verantwoordelijkheden' op. Ze maakten wapens en gedroegen zich thuis als vaders. Honderdduizenden waren actief aan het front, onder andee in de medische sector of als chauffeur.

Dit boek gaat geen enkel heikel onderwerp uit de weg, bijvoorbeeld ook niet de twijfelachtige rol van de suffragettes en de 'witte-verenmeisjes', of de erotische aantrekkingskracht van de Grote Oorlog. Een groot aantal ijzersterke vrouwen passeert de revue, van de 'Madonna's van Pervyse' tot Edith Cavell, van verzetstrijdster Gabrielle Petit tot de dubbele Nobelprijslaureate Marie Curie, die met haar mobiele röntgenapparaten het leven redde van tienduizenden gewonde soldaten.

Vrouwen aan het front is het derde deel in de reeks Spiegel van de Grote Oorlog: 12 luxueuze boeken vertellen het oorlogsverhaal vanuit verrassende invalshoeken en verbinden 'toen' met 'nu'. Steeds aangevuld met toeristische tips en prachtige kleurenfoto's.

Technische gegevens:
  • ISBN nummer: 9789059085800
  • Prijs: 24,99 EUR
  • Uitgegeven bij Davidsfonds

Gepubliceerd 26/11/2014.