Wandelen langs sporen van WO I
Robert Declerck
Wandelen langs sporen van WO I
  • 40 uitgestippelde wandelingen langs monumenten en herinneringen aan WO I.
  • Elke wandeling staat beschreven op twee kaarten, eenvoudig om mee te nemen op de tocht.
  • Inclusief achtergrondinformatie en tips voor tussenstops onderweg.
De Eerste Wereldoorlog liet zijn sporen na. Van de Slag van de Zilveren Helmen in Halen tot de jarenlange strijd aan de IJzer. Van de brand in de Leuvense binnenstad tot de executies in Gent en Brugge. Van de heldhaftige gevechten van de frontsoldaten tot de overlevingsstrijd van gewone burgers.

In veertig wandelingen (4-15 km) leidt deze gids je langs talloze plaatsen die herinneren aan de Grote Oorlog: slagvelden, oorlogskerkhoven, monumenten, loopgraven, frontlinies en executieplaatsen. Maar ook volkskeukens, stadswinkels met Amerikaans voedsel, Duitse administratieve diensten en paradeplaatsen kom je onderweg tegen. Met behulp van kaarten, beelden en woorden ontdek je de oorlog van honderd jaar geleden als nooit tevoren.

Elke wandeling wordt beschreven op twee fiches die bestaan uit een routebeschrijving, een handige kaart, boeiende info over de lokale oorlogsgeschiedenis en tips voor tussenstops onderweg. Met die handige, uitneembare fiches kan je meteen vertrekken.

Wandelbox WO I in Vlaanderen is de nieuwste wandelbox van journalist en auteur Robert Declerck (Gent). Hij is gepassioneerd door toerisme en geschiedenis, twee passies die tot uiting komen in de succesvolle wandelboxen die hij eerder al samenstelde voor Davidsfonds Uitgeverij zoals De mooiste dorpen van toen en De mooiste verborgen plekjes in Vlaanderen. Daarnaast is hij ook de man achter de bestseller Beleef elke dag uit de Eerste Wereldoorlog: een unieke kalender die je vijf jaar lang vertelt wat er honderd jaar geleden tijdens WO I gebeurde.  De foto’s in de wandelbox zijn van fotograaf Jan Crab.

Wandelbox WO I in Vlaanderen is een uitgave van Davidsfonds Uitgeverij, bevat 84 fiches en kost €24,95.


Gepubliceerd op 07/05/2014.