De bezoeken aan DOVO-Poelkapelle gaan verder
08 augustus 2017 - Poelkapelle - Bron: War Heritage Institute
 Na de start op 7 juli 2017 gaat de reeks bezoeken aan DOVO-Poelkapelle verder. De komende weken zijn er nog 4 bezoeken gepland. Deelnemen is eenvoudig. Het volstaat zich in te schrijven via www.warheritage.be/dovo.
 
Bezoek DOVO-PoelkapelleOp vraag van de Westhoekgemeenten is DOVO-Poelkapelle, aan de rand van Houthulstbos, tijdens de herdenkingen open voor het publiek, dat geïnteresseerd is in militaire geschiedenis en militair erfgoed of meer wil weten over hoe DOVO niet-ontplofte munitie, dat vaak dateert uit de Eerste Wereldoorlog, ontmantelt. Op 25 augustus, 8 september, 13 oktober en 10 november 2017 kunnen telkens 120 geïnteresseerden kennismaken met de ijzeren oogst van 14-18. Op deze verschillende data is er keuze tussen vier groepsbezoeken met een duur van 1.30 uur.

Méér info over het volledige programma is te vinden op www.warheritage.be/dovo 
 
Schrijf nu in via www.warheritage.be/dovo

Alle details rond de inschrijving zijn te vinden op dit electronisch formulier. Om de inschrijving te vervolledigen, bezorgt de geïnteresseerde tevens een kopie van zijn of haar identiteitskaart aan het War Heritage Institute, de nieuwe erfgoedinstelling verbonden aan Defensie, die partner is in de organisatie. De afsluitdatum voor het bezoek op 25 augustus is voorzien op 10 augustus 2017 en voor het bezoek van 8 september op 27 augustus 2017.
 
Herdenking Groote Oorlog

Van juni tot november 2017 neemt Defensie actief deel aan de herdenkingen voor de honderdste verjaardag van de bloedige Slag bij Mesen-Wijtschate en de Slag van Passendale. Tijdens deze grootste militaire operatie die ooit op Belgische bodem plaatsvond, vielen een half miljoen doden, gewonden en vermisten.

Britten en Duitsers vuurden toen ook meer dan 50 miljoen projectielen af, waarvan naar schatting 1 op 3 niet ontplofte. 100 jaar na datum haalt DOVO, de ontmijningsdienst van Defensie, in de Westhoek nog elk jaar ca. 250 ton niet-ontplofte munitie op, waarvan een groot deel afkomstig is van 1917. Bijna alle gevonden springtuigen worden ontmanteld bij DOVO-Poelkapelle: conventionele munitie in springputten, toxische munitie in gespecialiseerde ontmantelingsinstallaties.
 
De reeks bezoeken aan DOVO-Poelkapelle kaderen binnen de samenwerking tussen Defensie en het War Heritage Institute met het oog op het levendig houden van de herinnering aan de Groote Oorlog.