ComingWorldRememberMe-atelier in site Bommenvrij voortaan dicht
27 januari 2018 - Nieuwpoort - Bron: Stad Nieuwpoort
Het ComingWorldRememberMe-atelier in de historische site Bommenvrij werd officieel geopend op 17 oktober 2014, aansluitend op het Lichtfront. Deze evocatie was het startschot voor het cultureel herdenkingsprogramma GoneWest van de provincie West-Vlaanderen. Ook het project CWRM valt onder GoneWest en wordt door vzw Kunst uitgevoerd in opdracht van de provincie.

Sinds de opening van het atelier in Bommenvrij kwamen daar iets meer dan 10.000 mensen om er hun beeldje maken voor de land art installatie ComingWorldRememberMe.

Het gevarieerde publiek bestond onder andere uit scholen, verenigingen, individuele geïnteresseerden, werknemers van bedrijven in het kader van een teambuilding en familiegroepen. Al deze mensen engageerden zich om deel uit te maken van het participatieve project en werden tijdens hun bezoek begeleid door een van onze enthousiaste en zeer betrokken vrijwilligers. De hoofddoelstelling van het project - mensen verbinden in de herdenking - slaagde hier dus ruimschoots.

Op vrijdag 12 januari 2018 sloot het CWRM-atelier in de historische site Bommenvrij definitief de deuren. De voorbereidende werken voor de opbouw van de installatie zijn intussen volop aan de gang. Vanaf 1 februari gaan we in domein de Palingbeek in Ieper aan de slag om de beeldjes te plaatsen. Wie graag eens een dag wil komen helpen bij de opbouw, kan zich aanmelden via cwrm@vzwkunst.be

Ondertussen is het atelier in Ieper (Kazemat 5) nog open tot 24 maart, daar kunnen mensen dus nog van dinsdag tot en met maandag (telkens tussen 13u30 en 18u) terecht om een van de allerlaatste beeldjes te maken.

Van vrijdag 30 maart 2018 tot 11 november 2018 zal de indrukwekkende installatie met de 600.000 beeldjes vrij toegankelijk zijn voor het grote publiek.  Meer info over een bezoek aan de expo is te vinden op www.cwrm.be.

Info: Lieselotte Moeyaert - Pers, communicatie, publiekswerving & productie - 479/215427